mumsiga tips
Idag skulle Andreas iväg nästan direkt efter jobbet så fick göra lite mellanmål till honom, vilket blev krabbelurer med grädde och hallon. Så himla enkelt och gott!
Recept
1 1/2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan ägg och mjölk och rör om till en slät smet. Den blir ganska tjock! Stek i smör, sänk värmen lite, det bränner lätt. Servera med vad du är sugen på till!
Till kvällsmat gjorde jag hel kyckling i ugnen, fylld med äpple, katrinplommon och apelsin, runt om hade jag det som jag fyllde med, men även morot, gul lök, vitlöksklyfta, och lite vatten för att få till en sky. Sås gjorde jag på sky, grädde, liten skvätt kycklingfond, halv grönsakstärning, salt och peppar. Hade coleslow och klyftpotatis till.
Ett annat recept jag tänkte dela med mig av är till min coleslow, så himla god!
Vitkål
Morot
Majonäs
Vitvins vinäger
socker
salt
peppar
lite creme fresch (bara för att få den lite krämigare)
Riv vitkål och morot på rivjärnet. Blanda majonäs (ganska mycket), vitvins vinäger socker salt och peppar, ta lite av allt först. i med kålen och morötterna, blanda om, i med en klick creme fresch tills det blir lite krämigt. Smaka av med kryddorna. Rörigt recept, men beror lite på hur mycket man ska göra, men blir riktigt gott!